user_mobilelogo

BRC-autogas-cyprus

LPG CONVERSION | BRC AUTOGAS

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 

 

QuestionΠως θα επιλέξω τον κατάλληλο μηχανικό και το κατάλληλο συνεργείο για την τοποθέτηση της συσκευής  lpg ( lpg conversion ) στο αυτοκίνητο μου;

Βασική προϋπόθεση για το Συνεργείο-Μηχανικό είναι: η ύπαρξη Άδειας Λειτουργίας Συνεργείου Τοποθετήσεως-Συντήρησης και Επισκευής συσκευών υγραερίου ( lpg ) στα αυτοκίνητα, με την αντίστοιχη εμπειρία , και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος του μηχανικού.

BRC lpg conversion guide


QuestionΕίναι ασφαλής η χρήση υγραερίου; Υπάρχουν πιθανότητες έκρηξης;

Συνήθως όταν κάποιος ακούει τις λέξεις ''μπουκάλα'' και ''γκάζι'' αυτομάτως πηγαίνει ο νους του στην έκρηξη, αλλά στην δική μας περίπτωση αυτό δεν υφίσταται καθώς:
Α.Οι προδιαγραφές κατασκευής των δεξαμενών LPG είναι πολύ αυστηρές. Θωρακίζονται από ειδικό χάλυβα πάχους τουλάχιστον 3,5mm και έτσι είναι πολύ πιο ανθεκτικές από ότι αυτές της βενζίνης, προστατεύοντας μας αποτελεσματικά σε περίπτωση σύγκρουσης
Β. Αν υπάρξει κάποια διαρροή, το υγραέριο ( lpg )  διαχέεται στο περιβάλλον χωρίς να συγκεντρώνεται στο περιβάλλοντα χώρο όπως η βενζίνη. Το όλο σύστημα, θωρακίζεται με ειδικές βαλβίδες διακοπής, και αντεπιστροφής οι οποίες ενεργοποιούνται άμεσα όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα!
Γ. Τα συστήματα μας αποτελούνται από εξαρτήματα που διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις τύπου 67R και υπερκαλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας στην κατηγορία τους.


QuestionΈχω ένα αυτοκίνητο Άμεσου Ψεκασμού (direct injection) μπορώ να το διασκευάσω;

Με της  δυο κορυφαίες εταιρίες αεριοκινησης στον κόσμο  που μας εμπιστεύτηκαν,BRC και  STAG , καλύπτουμε  την μεγαλύτερη γκάμα  συμβατικών και άμεσου Ψεκασμού αυτοκίνητων . Επικοινωνήστε με την AUTOGAS  TS  για περισσότερες πληροφορίες.

 

 BRC lpg conversion

QuestionΈχω υβριδικό όχημα. Μπορώ να τοποθετήσω συσκευή υγραερίου για lpg conversion;

Βεβαίως και μπορείτε. Το υγραέριο σαν εναλλακτικό καύσιμο ακόλουθη πιστά τη λειτουργιά της βενζίνης έτσι ώστε η λειτουργία του κινητήρα να είναι ακριβώς η ίδια με το υγραέριο, όπως ακριβώς και την στιγμή που δουλεύει το όχημα με βενζίνη

 

QuestionΤι αλλάζει στο αυτοκίνητό μου;

Δεν αλλάζει και δεν καταργείται τίποτα, το υγραέριο είναι εναλλακτικό καύσιμο , που δεν επηρεάζει το σύστημα της βενζίνης

 

QuestionΠώς γίνεται η αλλαγή του καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;

Εσείς δεν κάνετε τίποτα ,οι εξελιγμένη 32bit εγκέφαλοι που τοποθετούμε , διαβάζουν το αυτοκίνητο και κάνουν την αλλαγή χωρίς να το καταλάβετε ,υπάρχει όμως και ένας διακόπτης αφής που μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή εμείς

 

QuestionΥπάρχει ένδειξη στάθμης υγραερίου;

Ναι υπάρχει ενσωματωμένη στο διακόπτη αλλαγής καυσίμου

 

QuestionΤι θα συμβεί αν τελειώσει το υγραέριο εν κινήσει;

θα μας ειδοποιήσει με ηχητικό σήμα και θα γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη χωρίς να σβήσει ή να ρετάρει ο κινητήρας, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

QuestionΧάνει σε ιπποδύναμη, ισχύ; Τραβάει το ίδιο;

Όχι μόνο δεν χάνει αλλά ορισμένες φορές σε δυναμομετρήσεις έχει φανεί ότι τα πάει καλύτερα

 

QuestionΓιατί να θέλω να μετατρέψω το αυτοκίνητο μου σε υγραεριοκίνηση ( lpg convesrion) ;

Όλοι θέλουν εξοικονόμηση κόστους για τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Η υγραεριοκίνηση παρέχει μέχρι και 50% εξοικονόμηση δεδομένου ότι η τιμή του υγραερίου ως καυσίμου κίνησης ανα λίτρο σε σχέση με την βενζίνη είναι πολύ χαμηλότερη. Δεδομένου ότι στην Κύπρο ήδη γίνεται εκμετάλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Κυπριακό FIR αναμένουμε στο μέλλον ακόμα χαμηλότερες τιμες για το υγραέριο ως καύσιμο κίνησης.

Επιπρόσθετα η κίνηση με υγραέριο δημιουργεί λιγότερες εκπομπές καυσαερίων που ως αποτέλσμα έχει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

 

QuestionΠόσος χρόνος χρειάζεται να παραμείνει το αυτοκίνητο στο συνεργείο για την εγκατάσταση υγραερίου ;

Η εγκατάσταση ενός συστήματος υγραερίου γίνεται σε 1-2 ημέρες ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.QuestionΠόσο θα στοιχίσει η εγκατάσταση της συσκευής υγραερίου στο αυτοκίνητο μου;

Η εγκατάσταση κυμαίνεται από 800 ευρώ έως 2200 ευρώ. Ανάλογα τον κάθε κινητήρα, πόσους κυλίνδρους έχει , άμεσου ψεκασμού, υβριδικό κλπ.

 

QuestionΤι συντήρηση χρειάζεται να κάνουμε;

Στα πρώτα 1.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση ένας τυπικός έλεγχος και κάθε 10.000χλμ. επιθεώρηση του συστήματος αερίου και αλλαγή ενός φίλτρου υγραερίου.

 

QuestionΤι πρέπει να προσέχω:

Η Υγραεριοκίνηση ( lpg autogas ) αφορά επέμβαση στο χώρο καύσης του Κινητήρα. Στην ουσία, αφορά επέμβαση στην ‘’καρδιά’’ του οχήματος.
Ο κάθε Κινητήρας, έχει διαφορετικές προδιαγραφές, διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, η Συσκευή Υγραεριοκίνησης που θα τοποθετηθεί, οφείλει να καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του Κινητήρα, σε όλο το φάσμα λειτουργίας του (σε όλο το φάσμα στροφών, σε όλο το φάσμα φορτίων).
Σε κάθε περίπτωση που η Συσκευή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του Κινητήρα, είναι πιθανών ο Κινητήρας μας να παρουσιάσει δυσλειτουργία ή και βλάβες,

 

Στην AUTOGAS , τηρούμε πιστά τις Τεχνικές Προδιαγραφές έκαστου Κινητήρα, επιλέγοντας την κατάλληλη συσκευή η οποία θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του, διασφαλίζοντας τους πελάτες που μας εμπιστεύονται.